Valkenier

EUROPESE STEPPEAREND

Nederlandse benaming: Europese Steppearend (Latijnse benaming: Aquila Nipalensis}.
Geboren bij een Duitse kweker in 2010.

JACKY

JackyKenmerken: Grote bruin gekleurde arend met een spanwijdte (vrouwtje) van
max. 230 cm.,met een gewicht van max. 3900 gr. en een hoogte (lengte) 66-79 cm.
Verspreiding droog, open laagland of steppe en half woestijngebieden. Overwintergebieden Afrikaanse woestijnen en savannes tot op een hoogte van 2300 m., spendeert veel tijd op de grond.
Broedgebied Zuid-Oost Europa/Rusland, zeer uitgesproken trekvogel ivm het volgen
van hun voornaamste prooi: de ziesel (een eekhoornachtige die in Noord-Amerika en Azie voorkomt). Komt ook voor in Noord-West China en Mongolie.
In sommige delen van de wereld al uitgestorven.

Voedsel:
Jaagt vanaf een zitplaats, zwevend in de lucht en lopend op ziesels, jonge- en volwassen vogels, zoogdieren en aas.

Nest:
Verhoging op de grond of een uitstekende rots op een helling, struik.

Eieren:
2 of 3 eieren vage bruine of grijze vlekken op een witte ondergrond.

Broedtijd:
45 dagen.
 
UILEN

Janneke : Nederlandse benaming : Konijnenuil ( Latijnse benaming : Athene Cunicularia)

geboren bij een kweker in Nederland in 2007.

Wordt ook wel holenuil genoemd vanwege zijn nestgewoonte, hij nestelt in tegenstelling tot alle andere uilensoorten niet in een boom maar in een hol in de grond. Het is een kleine uil,

hij is gemiddeld slechts 24 cm. groot met een gewicht van ong. 150-200 gr. en van oorsprong komt hij van de savannes van Midden- en Zuid-Amerika.

Voedsel : kleine prooidieren, muizen,kevers en andere grote insecten en kleine vogels.

Jaagt actief overdag maar ook wel s’nachts.( kleur ogen geel !!)

Nest : onder de grond in verlaten konijnen of prairiehonden holen

Eieren : witte gemiddeld 8 stuks

Broedtijd : 22 dagen

Pino : Ned. benaming : Europese Oehoe ( Lat. ben. : Bubo bubo)

geboren bij een kweker in Ned. in 2009

Kenmerken: is een zeer grote uil met een spanwijdte van de vrouwtjes van ong. 170-190 cm.

met een gewicht tot 3,5 kg.

Komt voor in heel Europa. In Nederland broed de uil in kleine aantallen.

Voedsel: kleine zoogdieren maar ook vogels

Jaagt actief in de schemer.( kleur ogen oranje !!)

Nest : standvogel in bergen en bossen maakt nest op rotsranden- richels maar ook in verlaten horsten van roofvogels.

Eieren : witte gemiddeld 3 stuks

Broedtijd : 35 dagen

Spoekie : Ned. benaming : Laplanduil ( Lat. ben. : Strix nebulosa )

Geboren bij een kweker in Ned. in 2009

Kenmerken : een van de grootste uilen ter wereld. De grote grijze uil is donker grijs afgewisseld met vlekken en strepen van grijs en wit. Een relatief lange staart en lange vleugels

met een gewicht tot  1250 gr. met een spanwijdte ( vrouwtjes ) 160 cm-170 cm.

Komt voor in delen van Europa, China, Canada, Verenigde Staten, Mongolie

In delen van de wereld uitgestorven.

Voedsel : Overwegend woelmuizen, lemmingen, eekhoorns af en toe jonge sneeuwhazen of vogels ter grootte van sneeuwhoenders. ( kleur ogen : geel !!) Is overdag en s’nachts actief

Nest : Verlaten roofvogelnesten en grote holten en op de grond.

Eieren : witte 3-6 stuks

Broedtijd : 28-30 dagen

Barney : Ned. benaming : Kerkuil ( Lat. ben. : Tyto Alba )

Geboren bij een kweker in Ned. in 2008

Kenmerken : De Kerkuil komt  zeer verspreid voor over grote delen van de wereld.

Zoals bij veel andere uil-en roofvogelsoorten zijn de vrouwtjes groter en zwaarder dan de

Mannetjes. Deze uil is ongeveer 35 cm. groot met een gewicht tot 300 gr. en een spanwijdte van 95 cm.

Voedsel : Diverse muizensoorten en kleine vogels. ( kleur ogen : zwart !! ) Is over het algemeen in de nacht actief.

Nest : Nissen en gaten, holten , schuren.

Eieren : witte 4-10 stuks

Broedtijd : 30-34 dagen
ROOFVOGELS

Jacky : Ned. ben. : Europese Steppearend ( Lat. ben. : Aquila Nipalensis )

Geboren bij een Duitse kweker in 2010.

Kenmerken : Een grote bruin gekleurde arend met een spanwijdte (vrouwtje) max. 230 cm.

met een gewicht van max. 3900 gr. en een hoogte (lengte) 66-79 cm.

Verspreiding droog open laagland of steppe en half woestijngebieden.

Overwintergebieden Afrikaanse woestijnen en savannes tot op een hoogte van 2300 m.

Spendeert veel tijd op de grond.

Broedgebied zuidoost Europa/ Rusland zeer uitgesproken trekvogel ivm het volgen

van hun voornaamste prooi (ziesels) Een eekhoornachtige die in Noord-Amerika en Azie voorkomt.

Komt ook voor in Noordwest China en Mongolie

Voedsel : Jaagt vanaf een zitplaats, zwevend in de lucht en lopend op ziesels, jonge- en volwassen vogels, zoogdieren en aas.

Nest : Verhoging op de grond of een uitstekende rots op een helling, struik.

Eieren : 2 of 3 eieren vage bruine of grijze vlekken op een witte ondergrond.

Broedtijd : 45 dagen

EUROPESE OEHOE

Nederlandse benaming: Europese Oehoe (Latijnse benaming: Bubo bubo).
Geboren bij een kweker in Nederland in 2009.

PINO

Kenmerken:
Is een zeer grote uil met een spanwijdte van de vrouwtjes van ong. 170-190 cm. met een gewicht tot 3,5 kg.
Komt voor in heel Europa. In Nederland broed de uil in kleine aantallen.

Voedsel:
Eet kleine zoogdieren maar ook vogels. Jaagt actief in de schemer.
Kleur ogen oranje !!.

Nest:
Standvogel in bergen en bossen maakt nest op rotsranden- richels maar ook in verlaten horsten van roofvogels.

Eieren:
Witte, gemiddeld 3 stuks.

Broedtijd:
35 dagen.

HOLENUIL

Geboren bij een kweker in Nederland in 2007.
Nederlandse benaming: Konijnenuil (Latijnse benaming : Athene Cunicularia).

JANNEKE


Kenmerken:
Wordt ook wel holenuil genoemd vanwege zijn nestgewoonte en nestelt in tegenstelling tot alle andere uilensoorten niet in een boom maar in een hol in de grond.
Het is een kleine uil, is gemiddeld slechts 24 cm. groot met een gewicht van ongeveer 150-200 gr. en
van oorsprong komt hij van de savannes van Midden- en Zuid-Amerika.

Voedsel:
Kleine prooidieren, muizen, kevers en andere grote insecten en kleine vogels.
Jaagt actief overdag maar ook wel s’ nachts.
Kleur ogen geel !!.

Nest:
Onder de grond in verlaten konijnen of prairiehonden holen.

Eieren:
Witte, gemiddeld 8 stuks.

Broedtijd:
22 dagen. 

 

LAPLANDUIL

Nederlandse benaming: Laplanduil (Latijnse benaming: Strix nebulosa).
Geboren bij een kweker in Ned. in 2009.

SPOEKIE

Kenmerken:
Één van de grootste uilen ter wereld. De grote grijze uil is donker grijs afgewisseld met vlekken en strepen van grijs en wit.
Een relatief lange staart en lange vleugels met een gewicht tot 1250 gr., met een spanwijdte (vrouwtjes) 160 cm -170 cm.
Komt voor in delen van Europa, China, Canada, Verenigde Staten en Mongolië.
In sommige delen van de wereld al uitgestorven.

Voedsel: Overwegend woelmuizen, lemmingen, eekhoorns af en toe jonge sneeuwhazen of vogels ter grootte van sneeuwhoenders.
Is overdag en s’ nachts actief.
Kleur ogen: geel !!.

Nest:
Verlaten roofvogelnesten en grote holten en op de grond.

Eieren:
Witte, gemiddeld  3-6 stuks.

Broedtijd:
28-30 dagen.

KERKUIL

Nederlandse benaming: Kerkuil (Latijnse benaming: Tyto Alba).
Geboren bij een kweker in Nederland in 2008.

BARNEY

kenmerken:
De Kerkuil komt zeer verspreid voor over grote delen van de wereld.

Voedsel:
Diverse muizensoorten en kleine vogels.  Is over het algemeen in de nacht actief.
Kleur ogen: zwart !!

Nest:
Nissen en gaten, holten, schuren.

Eieren:
Witte, gemiddeld 4-10 stuks.

Broedtijd:
30-34 dagen.